Mercedes introduceert de 'AMG Sport'-lijn

mercedes-amg-sport-officieel

Is zo'n AMG een stapje te ver voor je? Dan kan je binnenkort opteren voor een AMG Sport. Net zoals de S-modellen van Audi zich onder de RS-modellen positioneren, zullen deze AMG-sport-modellen zich onder de brute AMG-varianten plaatsen.

Audi doet het al sinds de dieren nog konden praten met hun S-reeks en ook BMW heeft sinds kort een M Performance-lijn, denk maar aan de M235i. Mercedes volgt nu ook met een AMG-light, of zoals zei het noemen: AMG Sport. En eigenlijk is dat geen nieuw nieuws, maar nu is het wel officieel.

C-Klasse bijt de spits af

De AMG Sport-modellen zullen het beste van de AMG-modellen gebruiken, zonder de waanzinnige motoren. Denk dan aan chassis componenten, remsystemen en technische verbeteringen. In januari zal Mercedes de eerste twee modellen van de reeks voorstellen. Afgaande op de bijgeleverde afbeelding gokken we op de - eerder gespotte - C 450 AMG Sport en de GLE Coupe.

Hoofd van AMG, Tobias Moers, loopt alvast warm voor de modelletjes: 'De nieuwe sportmodellen bieden een uniek pakket aan voor onze klanten; echte sportwagen technologie in een betaalbaar pakketje. Daardoor kunnen we een nog breder cliënteel aanspreken.'

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Carlos 10:17
afbeelding van Carlos

Ik ben benieuwd. De spypics zagen er alvast niet slecht uit.

Rebel 01:44
afbeelding van Rebel

Een AMG willen aanschaffen maar niet kunnen, neem dan een look a like AMG Sport :-(. kom kijken naar mijn AMG look a like! :-) :-( wie koopt er nu zoiets?

Techno Patat 08:51
afbeelding van Techno Patat

Mensen die met 350 pk genoeg hebben :-)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws