Back to the 80's met deze Scion FR-S

scion-frs-sema-2014_03

Weet je nog de foute jaren tachtig waarin wagens werden uitgerust met T-tops, Louvers op de achterruit en velgen met een druk motief? Het Amerikaanse Scion laat ons die droom herbeleven met een getunede FR-S voor SEMA.

Elke halve Autofan weet dat de Scion FR-S eigenlijk een hernoemde Toyota GT-86 is voor de Amerikaanse markt. Zo'n Amerikaanse GT86 met vette knipogen naar de jaren 80 leek de jongens van Scion dan ook een goed idee. Daarom prepareerden ze een one-off voor de Sema-tuningsshow.

Meteen valt het gebrek aan een dak op. Een variant waar iedereen al zo lang om smeekt, maar Toyota vertikt om te bouwen. Echter moet je naar de achterkant kijken om de nostalgie-straat in te slaan. Want de raampartij werd er uitgerust met zogenaamde louvers. Je weet wel, die dingen die eigenlijk gebruikt werden om de zon buiten te houden, maar vooral heel cool stonden op een resem aan foute coupés uit de jaren 80.

scion-frs-sema-2014_03

Verder krijgt het geheel een subtiele widebodykit. Afwerken doen ze met velgen die zo van een Pontiac Firebird lijken gelopen. De kans dat deze kar ooit gebouwd wordt... is nihil.

scion-frs-sema-2014_03

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 23:54
afbeelding van Rebel

Zou het direct kopen, wel in andere kleur dan smurfen blauw en andere velgen, die passen er niet bij. Die louvers passen hier beter dan op een Opel Manta.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws