We willen geen cabrio's meer

mercedes-benz_sl400-25

Het ziet er niet goed uit voor onze dakloze vrienden in autowereld. Sinds 2007 is de verkoop van cabrio's in Europa dramatisch gedaald. Is het einde van rijden met het dak open nabij?

Cabrio's, het zal altijd een nichesegment blijven. Echter is de niche een niche van zichzelf aan het worden. In 2007 had de cabrio nog een marktaandeel in Europa van 5,4 procent. Nu, dik zeven jaar later maken cabrio's maar 3,3 procent uit van het totaal verkochte wagens in heel Europa. Volgens Automotive News Europa zit daar ook een reden achter. Autobouwers hebben namelijk ontdekt dat er een stuk meer geld valt te verdienen met het maken van niche crossovers - Kuch BMW X6 - of standaard coupés uit te rusten met een gigantische panoramisch dak.

Auto's helemaal ombouwen zodat ze niet in twee vallen zonder dak is té duur en levert niet genoeg verkopen op. Echter kunnen we niet ontkennen dat autobouwers geen moeite meer doen. De laatste jaren kregen we nog de Porsche 911 Targa, de Jaguar F-Type Cabriolet, de BMW M4 Cabrio en ook een cabriovariant van de Alfa 4C staat op stapel. Europeanen lijken de cabrio wat beu...

Kunnen jullie cabrio's nog smaken?

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Yannick 12:15
afbeelding van Yannick

Met een degelijke cabrio rij je zelfs bij 0°C nog in cabrio. :-) Ik toch. Gelukkig zijn er leuke opties die de cabrio's van nu nog aangenamer maken. #AirScarf

john 13:08
afbeelding van john

Misschien tijd voor een nieuwe niche? Na de mini crossovers (2008, captur, ...) de mini cabrio om de verkopen te stimuleren? :-)

Yvesw 14:13
afbeelding van Yvesw

@John, bedoel je deze? :-)

Techno Patat 22:04
afbeelding van Techno Patat
Jef 13:31
afbeelding van Jef

Ik vind het heel spijtig, ik ben sinds een roadtrip vorig jaar in de US met een Mustang cabrio volledig gewonnen. In men hoofd speelt het al een tijdje om te kijken naar een roadster, mss de nieuwe MX5 of wie weet wel een Boxster (981).

Vrijwel alle compacte cabrio's hebben -onterecht- een slecht imago imo; denk SLK, Z4, Boxster, TT etc. Niet dat me dit zal weerhouden, maar het is me opgevallen dat veel mensen hier snel een vooroordeel over hebben.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws