Mercedes-Benz A180 CDI BlueEFFICIENCY (rijtest)

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Frank 13:00
afbeelding van Frank

We rijden nu net 1 jaar met deze auto, Mercedes nieuwste A klasse...
is inderdaad nog in de garantieperiode... maar, het aantal keren dat we deze auto terug naar de garage moeten doen, is met geen handen meer te tellen, intussen al 15e of 16e keer... blijkbaar is het voor de garage een raadsel. Wat is er mis ?
Het lampje van de motordiagnose flitst onverwachts aan. Oorzaak : onbekend.
In de handleiding staat voor deze signaalfunctie : onmiddellijk begeven naar de dichtstbijzijnde garage en laten checken.
Dus, zitten we intussen aan 15e of 16e keer dat deze auto binnen is. Het vermogen van de auto neemt ook af na het oplichten van het lampje 'motordiagnose'. Men zegt dat de auto op reservekracht rijdt omdat er een proces aan de gang is (roetfilter ?).
Conclusie van deze klant : teleurstelling. Nu is de auto nog in de garantieperiode, maar wat daarna ?
Iemand een idee wat er misloopt met deze auto of autoreeks ?

Grunt 13:00
afbeelding van Grunt

Frank,

Als je hem wegdoet na een jaar dan ben je veel geld kwijt...
In plaats fors escaleren! Aangetekend eisen van de garage en dan van MB dat ze het fixen of de wagen terugnemen, MB Belgie klantendienst inschakelen, persdienst -- iedereen die je vatskrijgt. Als je maar aan genoeg bomen schudt, dan valt er wel iets uit.

16 keer terugkeren voor hetzelfde, ik zou er nog niet aan denken! Duidelijk dat de motorsturing niet OK is. Je hebt toevallig toch geen slechte chiptuning laten doen? Want dat kan hetzelfde effect geven...

Het Geheim in het Mysterie 22:34
afbeelding van Het Geheim in het Mysterie

heb ook ooit een nieuw gekochte auto gehad die vanaf dag 1 problemen had. Je kan hem beter wegdoen Frank, je krijgt er nog schoon geld voor als hij nog maar 1 jaar oud is

Uw reactie