Vraag: Is Porsche zichzelf aan het verloochenen?

porsche-macan_s-112

Jaar na jaar draait Porsche grotere volumes. Niet gek als je bedenkt dat de line-up van het Duitse merk nog nooit zo uitgebreid was. Echter schuilt er mogelijks een gevaarlijk gevolg achter de hoek. Kan Porsche exclusiviteit en kwaliteit blijven garanderen?

Zeggen dat een Porsche exclusief is, is als zeggen dat bakboter enkel verkrijgbaar is in speciaalzaken. Met de Cayennne, 911, Boxster en - meer recent - de Macan hebben de Duitsers voor elke klant wel de juiste kar. Tegenwoordig - wederom dankzij de Macan - zelfs op een betaalbaar niveau.

Daardoor groeit het merk uit zijn voegen. De droom om tegen 2018 jaarlijks 200.000 wagens te verkopen is al lang achterhaald. Dit jaar nog, of ten laatste in 2015, zal het merk over die grens gaan. Zorgt die constante drang om te verkopen er niet voor dat de kwaliteit achteruit gaat? De heren van AutomotiveNews denken alvast van wel. Zij deden er een interessant onderzoek naar.

Maar wat vinden jullie van het huidige Porsche? Daarom volgende twee vragen:

Vinden jullie Porsche nog exclusief?
Staat bij jullie Porsche nog gelijk aan kwaliteit?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Rebel 12:25
afbeelding van Rebel

Of Porsche minder kwaliteit levert dan voorheen kan ik niet beoordelen. Heb enkel met 90's modellen gereden. Ik vind wel dat ze de verkeerde richting hebben ingeslagen. Er zijn te veel modellen, ik dacht dat Porsche een sportwagen merk was. Het lijkt meer op Audi en BMW, veel modellen en nog meer varianten per model.

Marc Vanderleyden 23:27
afbeelding van Marc Vanderleyden

Natuurlijk staat Porsche nog steeds voor kwaliteit. Echte sportwagenfanaten kunnen de (recente) evolutie van het merk alleen maar bejubelen. Met nieuwe modellen zoals de Macan krijgt het merk ademruimte om de "core business" nog beter te maken dan ze al was. Keep on going Porsche !!

Lorre Coburgh 23:53
afbeelding van Lorre Coburgh

Ik heb sinds augustus 2011 een Porsche Cayenne (nieuw model).
Of dat Porsche gelijk staat met kwaliteit moet ik helaas negatief reageren. Na één week stond hij reeds 3 weken binnen ter reparatie ; probleem niet kunnen vinden, onderdelen bestellen, wachten, niet de juiste onderdelen, terug proberen enz...
Om een verder lang verhaal kort te maken : Alarm gaat te pas en te onpas af (blijkbaar geen afstelling mogelijk), pneumatische handrem 2 x defect (slechts na 6 maanden oplossing gevonden), thermostaat defect, leder in de deuren is aan het loskomen, na reparatie gebeurt het dat de tableau maar half in elkaar staat, enz...
Ik had daarvoor een land Rover...nooit een probleem gehad...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws