Hyundai i20, ben jij dat?

hyundai-i20-2015-spied_03

In oktober van dit jaar zal Hyundai de nieuwe versie van de i20 voorstellen op het autosalon van Parijs. Nu al zijn er beelden opgedoken van de nieuweling, al weten we niet zeker dat het om een i20 gaat. De looks breken alvast volledig met de huidige generatie.

De beelden zijn alvast van een Indiaans testexemplaar en verschenen dus ook op een website aldaar. We zien een nieuwe grille die een kleine split krijgt net boven de bumper en waarin de lampen Veloster-gewijs eindigen. De motorkap lijkt op te bollen naar voren toe.

Achteraan gebruikt Hyundai een zwart tussenstuk om de overgang tussen zij- en achterruit te maken. Of die dient ter camouflage of hij ook op het uiteindelijke model terechtkomt is ons niet duidelijk. De lijn van de achterzijde doet ons wat denken aan die van de Renault Clio GrandTour, al zie je er ook wel wat van de huidige i30 in. De lampen lopen alvast door in de kofferklep.

hyundai-i20-2015-spied

Verwacht wordt dat Hyundai de 1.2 en 1.4 motoren van de huidige generatie overneemt, net als de 1.4 diesel. Sommige bronnen hebben het over een turbogeblazen versie met 190 pk voor 2015 maar daarover is ons niets bekend. Al zou het wel een imago-booster zijn en ligt de link met de i20 WRC dan niet veraf.

hyundai-i20-2015-spied

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Hyundai i20 23:19
afbeelding van Hyundai i20

Ja, ik ben het (maar hou het stil)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws