Dit wordt de Kia EV3: compacte, elektrische SUV komt nog deze maand

Kia EV3 teaser 2024

Kia’s EV-gamma krijgt er binnenkort weer een telg bij, en dat kan wel eens een belangrijke telg worden. De EV3 wordt namelijk een elektrische SUV in het B-segment — je weet wel, één van de populairste segmenten van het moment. Dus wat denk je: moet de Volvo EX30 zich zorgen maken?

Kia’s elektrische ontwikkelingskamers draaien tegenwoordig overuren. Zo kennen we de EV6 al langer dan vandaag maar die krijgt binnenkort een best ingrijpende facelift. Daarnaast werken de Koreanen aan een nieuwe topversie voor de EV9 met een “enorm vermogen” en kom je ook daarmee nog niet aan je trekken, dan mag je rekenen op de komst van een aantal gloednieuwe modellen. De EV5 gaat binnenkort bijvoorbeeld in de verkoop en Kia heeft het ook al gehad over een EV2 en een EV4, maar eerst is het de beurt aan de EV3.

Vanaf 33.000 euro?

Daarvan heeft het merk nu namelijk een eerste setje teaserbeelden gedeeld, en die zien er veelbelovend uit. Zo maken we kennis met de typische Star Map-verlichting die de andere EV-modellen — en binnenkort ook de EV6 — siert en ook achteraan lijkt de EV3 flink wat van pakweg de EV9 over te nemen. Daar krijgt hij hetzelfde lichtsignatuur, al moet gezegd dat de daklijn iets schuiner loopt. De nadruk ligt hier dan ook een stuk minder op ruimte want in tegenstelling tot die kolos wordt de EV3 een B-segment SUV, een beetje zoals de Volvo EX30, de Jeep Avenger of de pas onthulde Mini Aceman dus.

Kia EV3 teaser 2024

Van die B-segment SUV kregen we trouwens eerder al een voorsmaakje want eind vorig jaar trok Kia het doek van de Concept EV3. Daar lijken de flarden productie-EV3 die we in de plaagplaatjes te zien krijgen voorlopig best goed mee overeen te komen, dus verwacht maar dat het uiteindelijke model sterk op dat studiemodel gaat lijken. Technische specificaties gaf Kia destijds nog niet vrij, maar één cijfertje mochten we wel al weten. Zo verklapten de Koreanen dat ze de EV3 op de markt zouden brengen voor zo’n 35.000 dollar — omgerekend 33.000 euro… Kortom: dit kan wel eens een héél belangrijk modelletje gaan worden, en dat modelletje krijgen we officieel te zien op 23 mei.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws