Officieel: Honda Civic facelift brengt strak smoelwerk (2024)

Honda Civic facelift 2024 info belgie

Honda rolt een update uit voor de alweer 11de (!) generatie Civic. Die wil vooral in de spotlight rijden met een opgefriste snuit. Of dat genoeg is om de Belg terug richting het merk te krijgen?

Het Japans Honda was ooit een challenger voor de Europese gevestigde waarden. Niet in het minst met de Civic, die enkele generaties terug uitermate populair was in West-Europa. Ondertussen is de verkoop danig teruggevallen, waardoor de elfde generatie Honda Civic een bestaan in de schaduw leidt. Een facelift wil terug even de spotlight op de Japanse C-segmenter zetten.

Oorlogsstrepen

Die facelift debuteert in de VS, waar de Civic nog wel bij bosjes de deur uit vliegt. Daar is dé grote nieuwigheid de toevoeging van een hybride-variant aan het gamma. Da's klein nieuws voor Europa, want hier werd de Civic al verkocht als hybride. Met de sexy klinkende naam Civic e:HEV. Hoewel nog niet eens drie jaar op onze markt, is het dus nu al tijd voor een facelift.

Honda Civic facelift 2024 info belgie

Die wil vooral de snuit een stuk sportiever laten ogen, zoals het Honda betaamt. De voorkant krijgt in koetswerkkleur geverfde oorlogsstrepen onder de koplampen, een groter opengesperde grille en verticale luchtinlaten onderaan. Of er ook nieuwigheden in het interieur zijn is momenteel koffiedik kijken, want Honda blijft lekker vaag qua info. Voor de volledigheid geven we mee dat het interieur van de pre-facelift al lekker modern oogde. Al zeker voor een Honda.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws