Bizar: Het Chinese Aiways is voortaan... Duits?!

Aiways Duitsland

Van alle Chinese merken die succes oogsten in Europa, zijn er anderen die snoeihard in het stof bijten. Aiways is er zo eentje, die aan de rand van het faillissement hing. Een reddingsboei is nu uitgeworpen en daarbij krijgt Aiways een... Duits kantje.

Wat bepaalt de nationaliteit van een automerk? Het is een vraag die nog maar eens naar boven komt door een nieuwe beslissing van het Chinese Aiways. Dat trekt zich namelijk compleet terug van de Chinese markt en brengt alle middelen, R&D, sales en het volledige hoofdkwartier naar Duitsland. Is Aiways daardoor Chinees, of Duits?

Nieuwe modellen, Chinese productie

Misschien ben je wel van mening dat het voor een groot deel afhangt van waar de auto's worden geproduceerd. Want als Aiways auto's in China gaat blijven bouwen (wat het ook gaat doen), dan is het toch gewoon een Chinees bedrijf? Wat dan met BMW, Mini, Volvo en Tesla die ook auto's in China bouwen voor de Europese markt? Zijn die dan ook Chinees?

Aiways Duitsland

Hoe dan ook, het Chinese Aiways verlegt zijn focus van thuismarkt China naar Europa. Om hier - eindelijk - door te breken. Dat wil het niet enkel doen door de al bestaande U5 en U6 verder te commercialiseren, maar door ook een nieuwe compacte crossover te ontwikkelen en modellen te produceren met het stuur aan de verkeerde kant voor het Verenigd Koninkrijk. Door publiek te gaan op de aandelenmarkt wil het genoeg fondsen vergaren om alle dromen waar te maken. Op dit moment is autosupermarkt Cardoen de officiële verdeler van Aiways in België.


Check hier onze video's van Aiways:


Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws