Officieel: BMW i7 Protection is eerste bepantserde EV ter wereld (2023)

BMW i7 Protection info belgie

Veel vijanden gemaakt op weg naar de top maar toch een ecobewust hart? Dan kan je best bij BMW gaan shoppen voor de i7 Protection, een tot de banden bepantserde luxelimousine met een elektrische aandrijflijn.

Gepantserde auto's, het is een wereld op zich. Niet in het minst omdat Jan Modaal er allerminst nood aan heeft. Sommige staatshoofden - of malafide wapenhandelaars - des te meer. Geef je, ondanks de vrees voor je leven, toch nog een moer om het milieu? Dan is er voortaan de BMW i7 Protection.

Tot in de structuur bepantserd

Die i7 Protection is in de basis een i7 xDrive60 die heftig onder handen wordt genomen. Heftig in die zin dat zelfs het frame van de auto opgetrokken wordt uit gepantserd staal. Een primeur in autoland die BMW haar "Protection Core" noemt. Samen met de andere verstevigingen aan koetswerkpanelen, ramen en onderstel voldoet de i7 Protection aan de VR9 veiligheidsstandaard. Of anders gezegd, je vijanden hebben al een klein legertje nodig om je tot stilstand te krijgen.

BMW i7 Protection info belgie

Of... ze wachten tot je zonder peut zit. Want het zal niet verbazen dat zo'n bepantserde i7 serieus wat extra kilo's in de weegschaal legt. BMW is slim genoeg om daar met geen woord over te reppen. Al geven ze wel mee dat de 544 pk en 745 Nm koppel sterke bepantserde i7 maar liefst 9 seconden nodig heeft om de honderd aan te tikken. Een reguliere i7 xDrive60 heeft daar nog 4,7 tellen voor nodig.

Hoe zit het met de range?

Duiken we nog wat dieper, dan zien we dat de i7 Protection een WLTP-verbruik van 30 kWh/ 100 km voor legt. Als we er dan van uit gaan dat deze i7 de batterij van 101,7 kWh gebruikt die ook in de xDrive60 ligt, dan kijk je naar een range van maximaal 339 kilometer. Nu goed, veelal duren ontsnappingsmanoeuvres maar enkele minuten. Prijzen voor deze i7 Protection? Dat geeft BMW niet mee. Al weten we uit ervaring dat je niet enkel over genoeg geld moet beschikken maar ook doorgelicht wordt. Want geen enkel merk wil een bepantserde auto verkopen aan een krijgsheer...

Check hier onze test van de BMW i7 vs de Mercedes EQS:

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws